A sötét borostyánsárga rum az ún. solera módszerrel készül. Az Extra Viejo-nál a Brugal rummesterei gondosan válogatott, korábban bourbont tároló, amerikai fehér tölgyfából készült hordókból származó rumok rétegezésével alkotják meg ezt a különleges nedűt.
A Brugal esetében a tölgyfahordók kiemelt szerepet játszanak a rumkészítés során – legyen szó akár az Extra Viejo-ról, az Añejo Superiorról vagy az 1888-ról –, minden egyes darabot óriási precizitással ellenőriznek. Ahogy ők mondják: az általuk készített rumok ízének akár 85%-a a hordós érlelésnek köszönhető!
A 8 éven át érlelt rum merész, fás-fűszeres ízvilággal, narancshéjas és vaníliás jegyekkel rendelkezik, de megjelenik a karamell és a méz édessége, sőt, a kakaó is. Az ízek eme elegáns szimfóniája az Extra Viejo rumnál telt ízprofilt és hosszú, kiegyensúlyozott lecsengést eredményez.
Fogyasztási javaslat egyenesen a Dominikai Köztársaságból: élvezd ki a Brugal Extra Viejo mély, gazdag aromáját citromos szódával keverve, friss citromhéjjal díszítve.
Megjelenés: tiszta, mély borostyánsárga
Illat: aszalt gyümölcsök, mandula, kakaó, vanília, narancshéj, karamell, melasz, finoman fás-fűszeres
Íz: karamell, méz, vanília, fűszeres-fáj jegyek, kakaó
Lecsengés: hosszan tartó, kellemes, visszafogottan borsos