CHAMPAGNE MANDOIS
A Champagne Mandois története 1735-ben kezdődött, Eperney domboldalában ekkor fogott szőlőművelésbe Jean Mandois, Jean Oudart pályatársaként.
Igazán akkor vett lendületet a családi vállalkozás, amikor Jean dédunokája, Victor kereskedni kezdett boraikkal Eperney-ben 1860-ban.
A borvidék gyors fejlődésével lépést tartván, 1905-ben birtokot és pincét vásároltak Pierry-ben, ahol a Clos Mandois alapjául szolgáló Pinot Mernier tőkék is találhatóak 1,5 hektáron. 1960-ra már évi 200 000 palackos termeléssel büszkélkedhettek, ekkor kezdett a Mandois név nemzetközi szinten is ismerté, elismertté válni.
A Champagne Mandois azon ritka Házak közé tartozik, melyek a mai napig családi kézben vannak. Jelenleg Claude Mandois vezeti a birtokot, családja kilencedik generációját képviselve viszi tovább az őse, Jean által örökül hagyott hagyományokat és eszméket.
Pierry és Eperney környékén 40 hektárnyi Premier Cru és Grand Cru területen gazdálkodnak, mely az éves szőlőszükségletük 70%-át tudja fedezni.
A szőlőt kizárólag kézzel szüretelik és a bort egy részét, beleértve a Grand Cru területek borait is, 600 literes tölgyfahordókban érlelik. Minden itt készült champagne a lehető legkevesebb hozzáadott cukrot tartalmazza, hiszen a pezsgő természetes aromáinak kiemelésére törekszenek.