Franciaország minden területén jellemző a nagyon komoly kontroll a területek felett. Nincs ez másképp a Calvadosok esetében sem. Normandiában járunk, ahol három különböző területen különböző szabályozások vannak. Természetesen mindegyik alapja a magas minőség.
Egy Appellation Pays d’Auge Controlée területről származó párlat, aminek a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelnie. Minimum 2 éves hordós érlelés, 2x kisüsti lepárlás, az Appellation területén belüli készítési kötelezettség csak pár azok közül a szigorú szabályok közül, amik jellemzőek a területre. Ami viszont egy elég erős szám, hogy mindössze 1 liter elkészítéséhez 28kg almát használtak fel.
Minden Calvadosház félte őrzi a pontos érlelés és házasítás receptjét mivel ettől tudnak egyediek lenni. Természetesen a magas minőségű alma, a fermentáció tökéletessége és a hordó szakszerű kiválasztása elengedhetetlen a Chateau de Breuil esetében is.