A Ciroc vodkáról
Jean-Sébastien Robicquet, a Ciroc lepárlómesterének családja a 16. század óta foglalkozik borászattal és lepárlással, így elmondhatjuk, hogy Jean-Sébastien a lepárlás művészetét a génjeiben hordozza. A Ciroc vodkát 2003-ban alkotta meg. A nagy népszerűségnek örvendő, magas minőségű ital a franciaországi Villevertben, a híres Cognac borvidéken készül.
A finom francia szőlő és az ötszörös lepárlás adja a Ciroc jellegzetes, kivételesen friss, lágy és gyümölcsös ízét. A Mauza Blanc szőlőt és a Cognacból származó Ugni Blanc szőlőt is négyszer-négyszer párolják, majd összekeverik őket. Ezután az ötödik, egyben kulcsfontosságú lepárlás egy kézzel készített rézüst kisüsti lepárlón (tradicionális Armagnac lepárlón) történik, így nyeri el a párlat a tökéletes teljességét és extrán prémium ízvilágát.
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
zöld alma és bodzavirág, a háttérben egy csipetnyi friss mentával
Íz
kiegyensúlyozott és gazdag ízvilág; az alma jegyeit némi édes, vaníliás fűszeresség egészíti ki
Lecsengés
hosszú és zamatos, melengető, a trópusi gyümölcsök édes jegyeivel