A Ciroc vodkáról
Jean-Sébastien Robicquet, a Ciroc lepárlómesterének családja a 16. század óta foglalkozik borászattal és lepárlással, így elmondhatjuk, hogy Jean-Sébastien a lepárlás művészetét a génjeiben hordozza. A Ciroc vodkát 2003-ban alkotta meg. A nagy népszerűségnek örvendő, magas minőségű ital a franciaországi Villevertben, a híres Cognac borvidéken készül.
A finom francia szőlő és az ötszörös lepárlás adja a Ciroc jellegzetes, kivételesen friss, lágy és gyümölcsös ízét. A Mauza Blanc szőlőt és a Cognacból származó Ugni Blanc szőlőt is négyszer-négyszer párolják, majd összekeverik őket. Ezután az ötödik, egyben kulcsfontosságú lepárlás egy kézzel készített rézüst kisüsti lepárlón (tradicionális Armagnac lepárlón) történik, így nyeri el a párlat a tökéletes teljességét és extrán prémium ízvilágát.
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
szárított ananász, mangó, visszafogott fehér borsos és virágos jegyek
Íz
érett ananász, cukorka, lágy fehér borsos, lekváros jegyekkel
Lecsengés
kandírozott ananász és fekete bors