Jean-Sébastien Robicquet, a Ciroc lepárlómesterének családja a 16. század óta foglalkozik borászattal és lepárlással, így elmondhatjuk, hogy Jean-Sébastien a lepárlás művészetét a génjeiben hordozza. A Ciroc vodkát 2003-ban alkotta meg. A nagy népszerűségnek örvendő, magas minőségű ital a franciaországi Villevertben, a híres Cognac borvidéken készül, mégpedig gabona helyett szőlőből.
A finom francia szőlő és az ötszörös lepárlás adja a Ciroc jellegzetes, kivételesen friss, lágy és gyümölcsös ízét. A Mauza Blanc szőlőt és a Cognacból származó Ugni Blanc szőlőt is négyszer-négyszer párolják, majd összekeverik őket. Ezután az ötödik, egyben kulcsfontosságú lepárlás egy kézzel készített rézüst kisüsti lepárlón (tradicionális Armagnac lepárlón) történik, így nyeri el a párlat a tökéletes teljességét és extrán prémium ízvilágát.
Honnan ered a márkanév?
Két francia szó összegyúrásából alkották meg: „cime” (jelentése: hegycsúcs) és „roche” (jelentése: szikla). Nem véletlenül esett a választás erre a két szóra, egyértelműen utal ugyanis arra a termőterületre, ahol a vodka alapját adó szőlőt szüretelik. Ez pedig nem mást, mint Gaillac régió, azon belül is Cordes-Sur-Ciel település, mely egy nagyon sziklás hegyre épült. Itt remekül érzi magát a Mauzac Blanc szőlőfajta, mely ennek a remek párlatnak az alapját adja.
Mivel a szőlőt a gabonától eltérőnek nem kell melegíteni ahhoz, hogy a cukor kioldódjon belőle, így itt minden hideg körülmények között zajlik, vagyis az áztatás, az erjesztés és a tárolás is. Ennek az egyedi eljárásnak köszönhető a Ciroc vodka friss és rendkívül gyümölcsös ízvilága.
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
Friss, üde aromavilágában a szőlő jellegzetes lágy illata is megmutatkozik, melyet
kifinomult citrusosság kísér.
Íz
Kóstolásakor először az intenzívebb citrusos jegyzetei mutatkoznak meg, amit a fehér szőlőszemek üdítően friss zamata követ. Rendkívül elegáns és letisztult ízében a telt gyümölcsösség tökéletes összhatása bontakozik ki.
Lecsengés
Élénk gyümölcsössége közepesen hosszú lecsengésében is érezhető.