2008-ban Alexandre Gabriel kisebb szenzációt keltett azzal, hogy fahordóban érlelt gin előállításába fogott. Ehhez foghatót senki sem láthatott közel egy évszázad óta.
Ami 2008-ban csak egy családi kísérletnek indult és mindössze néhány beavatott bartender részesülhetett a kiváltságban, hogy testközelből is megtapasztalhatta az ’arany gin’ értékeit, mára már a világ legmenőbb bárjainak kínálatában szerepel és fogyasztók sokasága ízlelheti a fahordós érlelés összetéveszthetetlen aromáit.
Néhány évnyi kísérletezést követően Gabriel tovább tökéletesítette receptúrát, hozzáadva 3 új növényi összetevőt, a yuzu-t, ürömöt és búzavirágot, hogy ezt követően 5 féle fából (akác, eperfa, cseresznye, gesztenye, francia tölgy) készült hordóban pihentesse 5 hónapon keresztül. Az 5 hónap érlelést követően a párlatot egy tojás formájú 2,45 m magas tölgyfahordóban érlelték tovább. Ez az egyedülálló érlelési mód még jobban felerősíti a citrus jegyeket, mely elegáns lágyságot kölcsönöz a ginnek a szájban kóstoláskor.