A márka 2018-ban a világhírű bartender, Marian Beke, a londoni Gibson bár tulajdonosával együttműködésben alkotta meg a Copperhead the Gibson Editiont. Ezt az egyedülállóan pikáns gint a klasszikus Gibson Martini koktél inspirtálta. Az eredeti öt Copperhead botanikai összetevő (borókabogyó, kardamom, angyalgyökér, narancshéj, koriander) mellé nem kevesebb, mint 13 gondosan kiválasztott alapanyag társult, köztük a bors, a kasszia, a babérlevél, a gyömbér, a szegfűbors, az édeskömény és a kapormag, valamint helyet kapott benne egy csipetnyi nyolcéves Genever is, hogy édességével teljessé tegye a komplex ízvilágot.
A márka története
2013 nyarán Yvan Vindevogel, a belga gyógyszerész-vállalkozó érdekes kapcsolatot fedezett fel a gin és gyógyszerészi hivatása között. Talált egy cikket, amely a gin érdekfeszítő történetéről és a borókabogyó gyógyhatásairól szólt, ebből inspirálódva szeretett volna visszanyúlni a ginkészítés gyökereihez, egyúttal megidézni az alkimisták szellemét, az „életelixír” megalkotását. Így született meg a Copperhead márka, amely nevét Mr. Copperhead, az alkimista után kapta.
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
melengetően fűszeres, kellemesen édeskés
Íz
természetesen a boróka dominál, de mellette az édesgyökér aromája és a sokféle fűszer összetettsége is megjelenik; a koriander, a szegfűszeg és a fahéj lágy édességgel mutatkozik meg, tökéletessé téve az ízharmóniát
Lecsengése
nagyon hosszú, rendkívül gazdag, fűszeres