Egy egészen elképesztő történet húzódik meg emögött a rum mögött. Egyrészt azért, mert se a névnek se a kitalálásnak semmi köze a kalózokhoz, vagy a Karib térségben.
A nevét egyébként a rák belsejében található, hosszú, ujjszerű kopoltyúkról kapta, amik halálosak az emberi fogyasztásra! Angolul egyébként ezeket hívják „dead man’s finger”-nek.
Egy fiatalokból álló baráti társaság Angliában St. Ives városában (egy tengerparti kisváros) a Crab Shack nevű étteremben, úgy gondolta, hogy valami váratlan szokatlan megalkotásával írja újra a rumot, mint italkategóriát. Az ízeket sütemények inspirálták, ezért is került a rumokba narancs, szerecsendió, karamell vagy éppen fahéj.
A rumot szintén Angliában, jelen pillanatban egy Liverpooli lepárlóban a Sovereign-ben és egy Bristoli a Bristol&Bath-ban készítik.
Limonádéba kimondottan ajánljuk, hiszen jég, menta és lime hozzáadásával egy igazi nyári italt tudunk varázsolni belőle.
Illat:
Kandírozott ananász, fűszerek és citrusok jellegzetes illata csábít minket kortyolásra.
Íz:
Nagyon frissítő ízvilág, pörkölt ananász, limehéj és egy kicsi ánizs teszi igazán egyedivé.