Leírás
Jacky Blot a Chenin Blanc mestereként is ismert. A Triple Zéro-nak már a palackja is roppant különleges, rendkívül egyedi címke és sötét palack rejti a kizárólag Chenin Blanc-ból készült pezsgőt. A szőlőt 50-80 éves, alacsony hozamon tartott tőkékről szüretelik kizárólag kézzel és még a pincébe szállítás előtt szigorúan átválogatják, ezzel is biztosítva, hogy csak tökéletesen egészséges és ép fürtök kerüljenek feldolgozásra.
Pincébe érkezését követően a szőlőt rendkívül kíméletesen préselésnek vetik alá. A hűvös pince mélyén a fermentáció nagyon lassan zajlik, kizárólag természetes élesztők felhasználásával, majd 5-10 éves tölgyfahordókban, 24 hónapig finomseprőn érlelve nyeri el végső komplexitását.
Zéro cukor: a szőlő természetes gyümölcscukor tartalma feleslegessé teszi cukor hozzáadását a musthoz.
Zéro cukor: a nagyon lassú fermentációnak köszönhetően az erjedést követően hozzávetőlegesen 10-12 gr/l cukortartalommal palackozzák a bort, így további cukor hozzáadása szükségtelenné válik.
Zéro cukor: degorzsálást követően a pezsgőt expedíciós likőr helyett önmagával töltik vissza.