Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TATRATEA

A Magas-Tátra hegyeinek kincse, vagyis mit kell tudni a Tatratea-ról?

Mindenki felismeri a színes üvegeket, amely minden bolt vagy bár polcain olyan nagyon jól mutatnak és vonzzák a tekintet. Annak járunk utána, hogy mit is kell tudni ezekről az italokról.

Ki és hol készítette először ezt az italkülönlegességet?

Az eredetei receptet a Szlovák hegyekben, egészen konkrétan a Magas-Tátrában élő hegyi emberek találták és dolgozták ki. Mivel nagyon vendégszerető emberek voltak, így ennek jeleként és a nagy hideg ellen forró teával kínálták az érkezőt, melyet minden esetben egy helyiben készített gyógynövény likőrrel tettek még izgalmasabbá. Tehát mondhatjuk, hogy a Tatratea fogyasztásának alapja a vendégszeretet! Ugyan azóta sokat változott a világ az ital körül, de a tradíció megmaradt.

A komolyabb gyártása 2003-ban kezdődött, mint egyfajta Szlovák nemzeti ital és eredetileg nem lett volna ilyen sok ízben, de a sikeren felbuzdulva egy nagyon szerteágazó italszortiment alakult ki, amiben a tea alapú likőrök mellett már először a gyümölcs, majd a gyógynövény alapú italok is felkerültek. Az üveg egyébként egy termoszra emlékeztet, mely tiszteleg az eredeti recept megalkotói a hegyi emberek és túrázók előtt.

Rendezés:

A Tátra tea milyen változatai kaphatóak Budapesten és országszerte a Mr. Alkoholon?

 Annak érdekében, hogy ezt a nagyon népszerű terméket minél szélesebb körben tudjuk nektek szállítani, így boltjainkban és a weben is elérhetően a legkülönbözőbb fajtái, alkoholfokai és kiszerelései. A legtöbb változatnak az összetevői kicsit más és másak, ezeket az alábbi termékenkénti leírásban fogunk nektek bemutatni.

Kezdjük is az elején, a legalacsonyabb alkoholfokos íztől indulva:

1. Tatratea 22% - Kókuszos

Ez a legalacsonyabb alkoholfokos, melynek az alapja egy könnyed fehértea és kókuszdió kivonat. Az üveg színe jól kapcsolódik a teához és a kókusz fehér húsához is, ennek megfelelően fehér.

2. Tatratea 32% - Citrusos ízvilág

Egy gyümölcsös fekete tea az alapja, melyhez egy kevéske lime és citrom kivonatot is adtak és ennek köszönhetően nyeri el ezt a könnyed citrusos ízét. Az üveg színe hasonlít a zöld citrom színére visszatükrözve a belső ízvilágot.

3. Tatratea 37% - Hibiszkusz és vöröstea

Enyhén savanykás ízvilágát a vörösteának és a meggynek köszönheti, melyet a hibiszkusz tesz enyhén krémessé. Az üvege nem meglepő módon rózsaszínes arany írással és kupakkal.

4. Tatratea 42% - Barack és fehértea

Talán mondhatjuk, hogy a legédesebb ízvilágú variáció, fehértea és barack kivonat hozzáadásával. Nagyon sokak kedvence ez a barack színű üvegben megbújó ital, amely az első szériában kapott helyet.

5. Tatratea 52% - vagyis az eredeti

Ő volt az első a sorban, minden előbbinek és utóbbinak az alapja. Fekete teából készül, a hegyi emberek receptjének köszönhetően gyógynövények és málnakivonat felhasználásával. Mivel eredeti, így Ő kapta a fekete színt.

6. Tatratea 57% - Csipkebogyó és homoktövis

Egy kicsit kesernyésebb ízvilágú, mivel a két fő összetevő is ezeket az ízvilágokat hozza alapvetően is. Az ő színe a narancssárga.

7. Tatratea 62% - Erdeigyümölcsös

Szintén egy nagyon népszerű termékről van szó, sokak kedvence, mivel ez az eredeti, vagyis az 52%-os változatnak egy újragondolt kiadása. Több feketetea van benne, magasabb az alkoholfoka és hozzáadtak erdei gyümölcsöket ezzel érték el a kívánt ízvilágot, melyet az erdeigyümölcsök előtt tisztelegve lila színű üvegbe bújtattak.

8. Tatratea 67% - Alma és Körte

A sötétpiros üveg rejti ezt a kiadást, mely a hagyományosabb, sok telken megtalálható ízvilágokat kívánja visszaadni. Ez már az az alkoholszázalék, amit csak fekete öves fogyasztóknak ajánlunk, hiszen bár rendkívül kellemes ízvilágú, igen magas alkoholfokú termék.

9. Tatratea 72% - A betyáros kiadás

Nem véletlenül kapta ezt a nevet a legmagasabb alkoholfokkal rendelkező változat, hiszen a 72% már házi pálinkából is a kerítésszaggató kategória. Ugyanakkor a recept egyébként ugyanaz, mint az 52%-os csak kevesebb cukorral és hozzáadott kininnel, vagyis erőteljesebb ízvilággal.

Most, hogy végére értünk a Tatratea ízeinek bemutatásán fontos kiemelnünk, hogy azoknak, akik még nem kóstolták, nem szükséges a 0,7L-es kiadás megvásárolniuk, hiszen szinte minden kiadásból létezik mini változat, sőt van Tatratea Mini 4-es, illetve 6-os válogatás is, mely nemcsak egy rendkívül jó ajándék, hanem egy szuper lehetőség is, hogy végig tudjátok kóstolni az alap ízeket és el tudjátok dönteni, hogy kinek melyik ízlik a legjobban. Apropó ajándék, érdemes azt is megjegyezni, hogy a 3 legnépszerűbb elemnek a kollekcióból van ajándékpoharas, díszdobozos változata is, mely amellett, hogy nagyon jól néz ki több praktikus haszna is van.