A pálinka harmonikus, zamataiban letisztult, selymes karakterét a fahordós érlelés biztosítja. Az egyedi készítésű hordók eperfából készülnek. A hosszú hónapokig tartó érlelés különleges színt és lágyságot kölcsönöz a Szatmári Szilvának, méltán kiérdemelve országos hírét és ismertségét.
Származási hely:
|
Magyarország
|
Földrajzi eredetvédettség:
|
Szatmári szilva
|
Ital típus:
|
Kisüsti pálinka
|
Gyümölcs:
|
Szilva
|
Érlelés módja:
|
Fahordóban érlelt
|
Hordó típusa:
|
Eperfa hordó
|
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
|
16-19°C
|
Szín:
|
Érett sárga
|
Ezekhez ajánljuk:
|
Remekül illik különböző vadhúsok mellé, de lekváros tésztához vagy szilvás gombóchoz is tökéletes.
|
Nemzetközi elismerések, díjak:
|
Superbrands5x, Érték és Minőség Nagydíj
|
Kiszerelés:
|
0,5 liter
|
Alkoholtartalom:
|
45%
|