Érdekessége a lepárlónak, hogy bár Speyside szívében található, ami talán Skócia egyik lepárlókkal legsűrűbben tűzdelt része, a Glen Moray mégsem whisky lepárlóként kezdte a pályafutását. 1830-ban az Elgin West nevű sörgyár volt, amit megnyitotta kapuit és whiskyt csak sokkal később 1897-től gyártanak. De milyen jól is tették, hogy váltottak.
Nem a legismertebb lepárlóról beszélünk, de mégis minden tétele igazán különleges és egyedi. Helyi árpát használnak a készítéshez és ami mindig is jellemző volt rájuk, hogy különböző hordós érlelésekkel kísérleteznek a Chardonnaytól kezdve a portóiig. Érdekesség, hogy a hagyományos tárolóházakkal szöges ellentétben nagyon modern és innovatív érleléseket használnak így adva meg a tradíció és a modern gondolkodás tökéletes balanszát.
Ez a kiadásuk egy hagyományosabb ízvilág, melyet sherry hordóban utóérleltek.
Illat: Mazsola és csokoládé jellemzi, háttérben kekszes édességgel.
Ízvilág: Fahéj melegít, míg a gazdag karamellás és krémes jegyek teszik enyhén szirupossá. A citrusok nyújtanak tökéletes egyensúlyt az kortyban.
Lecsengés: Közepesen hosszú egy enyhe fűszerességgel.