Madeira egy erősített bor a Portugáliához tartozó szigetről. Készítenek száraz és édes változatokat is. Ehhez a whiskyhez kimondottan az édes hordót használták, ettől lett elképesztően selymes és gyümölcsös.
Megjelenés: Arany
Illat: Almás és gabonás édességgel indít, majd fűszerek és vanília kúszik elő a háttérből
Ízvilág: Fehérszőlős édesség, szárított gyümölcsök és ropogós tölgy. Zöldes maláta és tejkaramella teszi igazán rendkívülivé
Lecsengés: Hosszú és komplex, visszaköszön az alma és a vanília
Érdekességek:
A lepárló egy baráti társaság kezdeményezése, akik Wicklow és Dublin városágból verődtek össze annak a nemes célnak az érdekében, hogy az ír kisüzemi whiskey gyártást felébresszék. A lepárló neve egyébként azt jelenti, hogy a „2 tó völgye”, vagyis az egyik leggyönyörűbb és leglátogatottabb völgye Írországnak. Ebben a meseszép környezetben a Wicklow hegység lábánál készül ez a különleges párlat. A völgy híres továbbá a 6.századi szerzetes kolostorról, a címkén az egy szent jelenik meg St. Kevin. Ő egy gazdag család sarja, aki elveszett az erdőben. Sokat imádkozott és elmélkedett és mivel szinte eggyé vált a természettel a madarak is így tekintettek rá és többször pihentek a karján. Míg az egyik ilyen alkalommal egy madár egy tojást rakott a karján, megvárta míg kikel és egy jelnek vette, hogy elindulhat és megalapíthatja a „7 templom városát” a völgyben.