A 2017 novemberében kiadott Peated Virgin Oak Finish egyike annak a négy single maltnak, amely a Wood Finish Collection sorozatban jelent meg. Ezek a kiadások azért különösen érdekesek, mert a Glenglassaugh történetének első, hordós utóérlelésen átesett whiskyjei. Mind a négy verzió alapja az első töltésű bourbonhordós érlelés (olyan hordóban érlelik, amelyben előtte csak bourbon whiskey-t érleltek), amelyet aztán további két évre különböző típusú hordókba raknak át.
Ebben az esetben új készítésű, korábban whisky érlelésre nem használt tölgyfahordóba (virgin oak, azaz szűz tölgyfa). A 2008-ban, 20 év elteltével újranyitott lepárló esetében ez azt is jelenti, hogy sikeresen átvette a tulajdonos BenRiach utóérlelési koncepcióját.
Illat:Pörkölt tölgy, őrölt bors, tört mogyoró, méhsejt. Cukorka és vanília a tengeri-tőzeges hatásokba ágyazva.
Íz:Frissen cserzett bőr, karamellizált kajszibarack, nyomokban édes füstölt sajt.
Lecsengés:Glenglassaugh Peated Virgin Oak