G'Vine egy igazán különleges gin, hiszen a hagyományos gabonapárlat helyett szőlőpárlat az alapja. Jean-Sébastien Robicquet lepárlómester ötletéből született meg ez a receptúra, amelyet a Cognac régióban található otthona ihletett.
A nouaison szó magyarul annyit tesz: „érés”. A G’Vine Nouaison gin készítői ezzel arra a szakaszra utalnak, amikor az illatos virágból zamatos szőlőszem válik. Különleges italukban szerették volna megragadja a szőlő fejlődésének harmonikus energiáját.
A szőlőpárlatot tíz további aromás fűszerrel és gyógynövénnyel tökéletesen ötvöző G'Vine egyedi keveréke igazán pazar ízvilágot mutat meg: a fűszerek, a bors, a szantálfa és a citromos bergamont rétegei összetett, kifinomult gint eredményeznek.
A Nouaison Gin tökéletes a hagyományos koktélokhoz (különösen a Negronihoz), és a klasszikus London Dry Gin lágyabb alternatívájaként is bevethető.
Megjelenés: krisztálytiszta
Illat: kellemesen fűszeres, a jávai bors, a bergamot és a fahéj összetéveszthetetlen illatával
Íz: hangsúlyosan szőlős/gyümölcsös, mindeközben tökéletesen megmutatja fűszeres és borókás jegyeit is, így adva egy összetett, kezdetben markáns, később lágyabb ízélmény
Lecsengés: hosszú, intenzív, a jellegzetes szőlőaroma mellett a szantálfa is finoman megjelenik a háttérben
Érdekesség a G'Vine-ről
A merész döntés, hogy a G'Vine-hoz szőlővirágokat használnak fel, igazán innovatív lépésnek számít. Minden egyes szőlővirág hozzájárul ahhoz a mámorító aromához, amelyet a régió legjobb borainak szinonimájaként ismernek és szeretnek világszerte. A konvenciókkal szembeszállva Jean-Sébastien Robicquet páratlan élményt kínál a gin szerelmeseinek.