Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hennessy

A Hennessy Konyak Történelme

Hogyan lett egy ír földesúr fiából az egyik leghíresebb italmárka alapítója? Merülj el velünk a Hennessy Cognac érdekes történelmébe!

A Henessy az egyik legnagyobb név a francia konyakiparban. Bár, az története nem Franciaországban, hanem Írországban kezdődött. Richard Hennessy elhagyta a Cork megyei Killavullen-t, hogy 1724-ben a francia hadseregben szolgáljon XV. Lajos idejében. A több éves szolgálat után, Richard Hennessy a Cognac régióban telepedett le, majd megalapította a saját lepárló üzemét 1765-ben. A Hennessy név a konyak népszerűségével együtt nőtt, így még a 18th évszázad vége előtt nem csak az Egyesült Államokban, hanem Oroszországban és Kínában is utat tört magának.

A megbecsült Hennessy Ház számos konyakfajtának és innovációnak volt az előfutára, mint például a VSOP, XO kategorizálások, és a csillag-alapú értékelési rendszer (ami mára kiment a divatból). 1861-ben a Hennessy egyesült a Moet et Chandon céggel, így megalapítva a Moet-Hennessy csoportot. A második összeolvadásra 1987-ben került sor, amikor a Lous Vuitton megvásárlásával megalakult a Lous-Vuitton-Moet-Hennessy cégcsoport. A Hennessy konyak mára a luxus szimbóluma lett, melyet gyakran emlegetnek a modern kultúrában, mint például a hip-hopban.

A legjobb konyakok érdekében csak négy régióból választanak eaux-de-vie-t – Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies és Fins Bois. A konyak érleléséhez használt pincékben több mint 300.000 hordó van, melyek kora az 1800-as évekig is visszanyúlik.

Hennessy VS Konyak

A Hennessy V.S. konyakban a jelölés „Very Special”-t takar, mely több, int 40 eauc-de-vie-ből áll, amit legalább két évig érlelnek francia tölgyfa hordókban. A végeredmény egy lágy, testet konyak vanília és szárított gyümölcs jegyekkel.

Hennessy VSOP Konyak

Egy kiváló tétel a Hennessy-től, mely több mint 60 fajta eux-de-vie-ből készül. A végeredmény a mézes, vaníliás konyak, mely minden téli estét felmelegít.

Hennessy XO Konyak

Az XO kifejezést először Maurice Hennessy alkalmazta a 19. században, majd 1870-ben palackozta először a családjának és barátainak. A blend több mint 100 eaux-de-vie fajtából áll a Grande és Petite Champagne, Borderies és Fins Bois régiókból.

Hennessy X.X.O. Konyak Horse D’Age

A 70 cl-es dekanter az XO dekanter még korszerűbb és szögletes változata. Az „üvegbe vágott” forma és a krómdugó komoly eleganciát kölcsönöz neki. 40% ABV-vel van palackozva.

Hennessy Paradis Rare Konyak

2011-ben került a piacra ez a lélegzetelállító cognac a Hennessytől, mely egy hihetetlenül ritka szeszből lett lepárolva az 19. és 20. századból. Egy 1818-ben készített különleges brandy inspirálta, melyet I. Sándor orosz cár kapott ajándékba az édesanyjától. Stephanie Balini által tervezett kristály dektanterben és 18 karáttal bevont címkével egy igazán egyedi tétel.

 

Rendezés: