A Highland Park 1798 óta készíti díjnyertes whiskey-jeit a Highland Park lepárlóban, Kirkwallban, az Orkney-szigeteken.
A Strength sorozat harmadik kiadás három hordótípus szakértő módon kiegyensúlyozott kombinációjának felhasználásával készült. Az első töltésű, valamint az utántöltött, sherryvel érlelt amerikai és európai tölgyfahordók egyensúlyt és a mélységet adnak az italnak, amit egyenesen a hordóból palackoznak, víz hozzáadása nélkül.
Az Orkney-szigeteki tőzeges maláta nagyobb arányú felhasználásával Gordon Motion whisky-készítő mester intenzíven füstös karaktert ért el, amely az illatban elsőként a parázsló tőzeg és az enyhén elszenesedett tölgy aromáival jelenik meg, amelyeket a mézes citrom és a zúzott ánizs egyensúlyoz ki. Ízében az érett mangó, a kenderméz, a vaníliakrém jellegzetes jegyeivel csábít, kiegészülve egy csipetnyi aromás ibolyával, amit hosszú befejezés követ a rózsaszín grépfrút héja, a frissen sült piskóta és a tőzegfüst aromáival.
Tipp a fogyasztásához: Kísérletezz bátran a hozzáadott víz mennyiségével, fedezd fel, hogy neked hogyan ízlik a leginkább. Egy csepp víz biztosan segít majd kiemelni a lágy gyümölcsök és a virágos maláta rétegeit az merész fürtös íz alatt.
Megjelenés
mélyarany
Illat
parázsló tőzeg, mézes citrom, zúzott ánizs, vanília, virágos tea
Íz
enyhén elszenesedett tölgy, mézes citrom, zúzott ánizs, érett mangó, kenderméz, vaníliakrém, ibolya, rózsaszín grépfrút héja, piskóta, parázsló tőzeg füstje
Lecsengés
hosszú; vajas gyümölcskenyér, citrusolajok, borsos fűszeresség, füstös jegyek