"Szalmasárga színű krémes és vastag hab, rugalmas és tartós, akárcsak az élénk buborékcsíkok, amelyek első pillantásra még az első szippantás vagy korty előtt is megkönnyítik és élvezetessé teszik ezt a proseccot. Amilyen friss és illatos az orrnak, olyan a szájban is. Könnyedén virágos, szelíd friss, tiszta és bájos ízek, diszkrét eleganciával.
Ez csak a kezdet"
A gyümölcsöket a szüret előtt körülbelül 2 héttel megmetszik. Ez az úgynevezett kettős érlelés, mert a cukrok koncentrációjának növekedéséből fakadó érés mellett a szőlő szerves savainak levegőzése is bekövetkezik, így a gyümölcs nagyon intenzív ízű, édes és savanyú is egyben. A szüret a szőlő technológiai érettségének elérésekor történik.
Kén-dioxid felhasználás nélkül, innovatív technológiával készül ez a prosecco. Ehhez egy egyedülálló technológiát alkalmaznak, a mustból közvetlenül jön létre a habzóbor, mely lehetővé teszi a szulfitok hihetetlenül alacsony százalékos arányának elérését.
A buborékok nagyon finomak, a hab sima és nagyszerű. Illata gyümölcsös, a körtére emlékeztet, zöld és virágos hatással. Íze száraz, lágy és enyhén savas.
Ideális aperitifként, vagy halételek mellé, különösen illik osztrigához és kagylókhoz.
8°C-ra hűtve fogyasszuk!