Tennessee egyes vidékein mind a mai napig nemcsak a lepárlás, de még a szeszes italok forgalmazása is tilos, ezért az államot az amerikaiak egyszerűen csak a "legszárazabbként" szokták aposztrofálni. A helyiek mély vallásosságának ellenére mégis itt áll Lynchburg városában a világ talán legismertebb whiskey-jének otthona, a Jack Daniel's lepárló.
Az itt készült nedűk egyedülállóan tiszta és kiegyensúlyozott ízvilágának titka abban az egészen különleges, csak Tennesseeben használatos lepárlási eljárásban rejlik, amelynek köszönhetően az államban készülő italokat nem is a Kentuckyban ismert bourbon, hanem tennessee-whiskey néven illetik. A hatalmas duplaüstökben főzött Jack Daniel's Tennessee Whiskey-t az érlelés előtt egy apró lyukakkal tűzdelt, hosszú csőrendszerbe vezetik. A kis lyukakon keresztül napokon át csepeg a finom lé: átszűrődik a csövek alatt fekvő, juharfából készült faszénen, így alakítva ki a Jack Daniel's csodásan kerek és selymes ízvilágát.
A Jackek legismertebbje a Black Label nevet viseli.
A 80 % kukoricából, 12 % rozsból és 8 % árpamalátából készülő italt juharfa szénen szűrik le, hogy aztán egy érett, tiszta és édes, enyhén füstös whiskey szülessen belőle.
Illat:Sűrű, olajos, füstös, kukorica sirupos. Nem összekeverhető semmivel.
Íz:Édes, kerek.
Lecsengés:Édes, karamellszerű.