56 különböző gyógynövényekből készült német gyártmányú gyomorkeserű, amelyet az alsó-szászországi Wolfenbüttel városában állítanak elő és palackoznak. A Jägermeistert általában vagy jéghidegen tisztán, vagy más komponensekkel keverve fogyasztják.
A likőr máig féltve őrzött receptje 1934 óta létezik. A német piacra egy évvel később vezették be a terméket. A hetvenes évek eleje óta egyre több országba exportálják is az italt; ma már nyolcvannál is több államba. Ezzel a Jägermeister az export tekintetében a legsikeresebb német szeszes ital, amelynek nagyobb részét immár külföldön adják el.
Illat:Jellegzetes illatában a gyógynövények csodás komplexitása uralkodik, melyet a felhasznált fűszerek - gyömbér, ánizs, kardamon - tökéletesen kiegészítenek. Gazdag aromáját inkább az édesebb jelleg uralja, melyet az enyhe narancshéjas jegyzetei is kihangsúlyoznak.
Íz:Sokak által jól ismert, egyedülálló ízvilággal rendelkezik, mely a rendkívül alapos és többször ellenőrzött előállítási folyamatnak hála, minden alkalommal a legmagasabb igényeknek is megfelel. Krémes zamatában a gyógynövényes jelleg uralkodik, azonban a kesernyés jegyzetei kevésbé dominálnak, inkább a szolid édes, narancsos, fűszeres ízei határozzák meg. Fűszerességében a gyömbéres, kardamonos, csillag ánizsos ízek intenzitása a legélénkebb. Ízvilágában tökéletes egyensúlyban van az édes és keserű ízhatás, így válhatott a világ egyik legnépszerűbb gyógynövény alapú keserűlikőrjévé.