Pár szó a Jameson Black Barrel whiskey-ről
-
Hagyományos Ír whiskey és kis mennyiségben gyártott gabona whiskey keveréke
-
Háromszoros lepárlás a gazdag, selymes és édes ízvilágért
-
Tölgy, sherry, és ’fekete’ hordókban érlelt
-
Élvezd tisztén, jéggel vagy készítsd el a legjobb Old Fashioned koktélod
-
A 2019-es San Francisco World Spritis Competition (SFWSC) győztese két aranyéremmel
A Jameson whiskey története
A Jameson whiskey története John Jameson nevéhez köthető, aki 1780-ban, skót származása ellenére Írországban nyitotta meg saját lepárlóját, ahonnan azóta is a legmagasabb minőségű szeszes italokkal árasztja el a világot, méghozzá saját kategóriáján belül is páratlan, karakteres ízvilággal. Különlegességét a kimagasló minőségű árpa és a kristálytiszta víz mellett leginkább az adja, hogy válogatott és ellenőrzött fahordókban érlelik, mely még különlegesebb és édeskésebb aromát képes biztosítani a Jameson whisky számára, aminek már aranysárga színén is látható a mérhetetlen törődés. Minden egyes Jameson whisky háromszoros lepárlás során nyeri el végleges formáját és hamisíthatatlan aromáját, ezáltal leginkább önmagában fogyasztva ajánlott, egy kevéske jéggel keverve, de ha egy prémium kategóriás koktélt kevernénk, ahhoz is ideális alapanyag.
Jameson Black Barrel ismertető
A Jameson Black Barrel ír whisky tisztelgés munkásaink előtt, akik fáradságosan adnak hordóiknak további elszenesedést, hogy felfedjék elmondhatatlan gazdagságukat és összetettségüket. Az elszenesedés egy ősrégi módszer a hordók élénkítésére az íz fokozása érdekében. Az ezekben a kettős szenes hordókban érleléssel töltött idő egyedülálló gazdagságot kölcsönöz a whiskey-nek, fokozottabb vanília édességgel és karamellával, pirított fa, gyümölcs és meleg fűszer mellett. Mindig szeretjük azt mondani, hogy minden, amit tudnod kell Jamesonról, itt van - akár a palackunkon, akár a palackunkban - a teljes történetünket összefoglalva. A címkén szerepel a családi címer és mottónk. A „Sine Metu” hirdetése jelentése: „Félelem nélkül”. Ez az oka annak, hogy John Jameson először háromszor desztillált ír whiskyt, létrehozva a Jameson Irish Whiskyt, amilyennek ismerjük. Tehát a Sine Metu szellemében engedtük útra..
Koktél javaslat
Jameson Black Barrel Old Fashioned
Összetevők
60 ml Jameson Black Barrel
5 ml : cukorszirup
2 kanál Angostura keserű
3 kanál narancs keserű
Hogyan készítsük:
Töltsön meg egy pohárba vagy egy korsóba jeget, adjon hozzá Jameson Black Barrelt, Angostura keserűt és narancs keserűt. Keverjük jéghidegig, és szűrjük egy jéggel töltött kőüvegbe. Díszítsük narancs héjjal.
Illat
Butterscotch, tejszínes-tejkaramellás jegyek a grain whiskey-ből, borsos fűszeresség a
pot still whiskey-ből, valamint érett gyümölcsös hatások, úgy mint nektarin, kajszi és alma a sherry hordós érlelés hatásaként.
Íz
Intenzív, tartalmas, koncentrált fűszeresség, diós és vaníliásan édes jegyek, a sherry hordó pedig a gyümölcsösséget teszi hozzá.
Lecsengés
Sima, bársonyosan érett, ugyanakkor intenzív és gazdag.