A Jameson whiskey története
A Jameson whiskey története John Jameson nevéhez köthető, aki 1780-ban, skót származása ellenére Írországban nyitotta meg saját lepárlóját, ahonnan azóta is a legmagasabb minőségű szeszes italokkal árasztja el a világot, méghozzá saját kategóriáján belül is páratlan, karakteres ízvilággal. Különlegességét a kimagasló minőségű árpa és a kristálytiszta víz mellett leginkább az adja, hogy válogatott és ellenőrzött fahordókban érlelik, mely még különlegesebb és édeskésebb aromát képes biztosítani a Jameson whisky számára, aminek már aranysárga színén is látható a mérhetetlen törődés. Minden egyes Jameson whisky háromszoros lepárlás során nyeri el végleges formáját és hamisíthatatlan aromáját, ezáltal leginkább önmagában fogyasztva ajánlott, egy kevéske jéggel keverve, de ha egy prémium kategóriás koktélt kevernénk, ahhoz is ideális alapanyag.