Leírás
Borotai pincénk legkedvesebb fajtája a Kadarka, ezért természetesen helyet kapott a Koch Frisch Selection családban. A legkiválóbb hajós-bajai kadarka ültetvényeinkről kézzel szüretelt és válogatott szőlőinkből készítjük, majd rövid, 3-4 hónapos tölgyfahordós érlelés után kerül palackba. Egy igazán könnyű, friss gyümölcsös, bársonyos száraz vörösbor, mely kiválóan passzol a magyar paprikához és a magyaros ételekhez.
Kadarka kóstolási jegyzet:
Elegáns és kézzel szüretelt kadarka egy borászt próbálóan nehéz évből. 2018 forrósága sok borászatnál savban szegény és túl érett borokat eredményezett; de nem a Hajós-Bajai Borvidéken a Koch borászatnál.
Savban és piros gyümölcsökben gazdag, könnyed és hosszan érlelhető bor lett a Frisch kadarka.
Halvány bíbor szín és kiemelkedően intenzív illat jellemzi. Cseresznye, savanykás meggy, paradicsom, olasz fűszerek és földes jegyek varázsolják el az orrunkat.
A korty igazán lendületes és hosszú, elénk cseresznyével, feketeborssal, lőporral, füsttel és paradicsom levéllel.
A kadarka egy nagyon érzékeny és hatalmas szaktudást igénylő fajta, amelyet nagyban befolyásolnak az évjárati sajátosságok, ezért is elismerésre méltó a tökéletes kivitelezés mind egyensúlyban, mind a fajtajelleg megtartásában.
Rendkívül változatos bor- étel párosítás szempontjából: Rozé kacsamell mellé, Tonhalas tészta mellé vagy bármelyik paradicsom alapú pizzához, csípős - fűszeres húsokhoz is tökéletes.
Evans Victoria sommelier
Cikkszám: b64Évjárat: 2018Alkoholtartalom: : 13%Díjak:
XXV. Jubileumi Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny: Aranyérem