Leírás
KUJIRA 31 Éves Ryukyu Whisky
A leghosszabban érlelt szubtrópusi Single Grain whisky új fejezetet nyit a Japán Whisky történelmében.
A Kujita 31 éves Ryukyu Single Grain Whisky a lepárlóüzem - "Masahiro Shuzo" Okinawa-ból - 138. évfordulóján került nyilvánosságra. Ez a leghosszabban érlelt whisky Okinawa-ból, és kizárólag 31 éves vagy annál idősebb szubtrópusi whisky-kből készül. A Kujira whisky egy single grain whisky, amelyet Indica rizsből készítettek, ami a világon is egyedülálló. Whisky fanoknak egy kötelező darab.
Egy lepárlási módszer, ami a II. Világháborúból ered
A Masahiro Lepárlóüzemet 1883-ban alapította Shobun Higa, akinek az édesapja Shozuku Higa, az ősi Ryükyü Királyság Főszakácsa volt.Shozoku Higa ismertségének közönhetően a lepárlóüzem megkapta a jogot, hogy hagyományos Okinawa-i szeszt "awamori"-t készítsen, és azóta a Okinawa egyik legrégebbi és legnagyobb lepárlóüzeme lett. Ma a 8. generáció dolgozik a Mashahiro Üzemben.
Szín: Sötét borostyán
Illat: szárított gyümölcsök, karamell, tölgyes fűszerek
Íz: Gazdag, szárított gyümölcsös ízvilág, karamell puding
Lencsengés: lágy, elegáns, hosszú lecsengés toffee és gyümölcsös jegyekkel.