A Lahhentagge italai egy olyan vidékről származnak, ahol a nyarak forrók, a Telek sötétek.
A Lahhentagge ötlete egy 2016-os borongós januári napon született, amikor az alapító Maarit a helyi füvek és illatok iránti lelkesedését egy gin létrehozásának ötletével kombinálta és így megszülethetett Észtország első kézműves gine.
Lahhentagge a Sareemaa sziget nyugati partvonalán fekszik a Balti tenger kellős közepén. A sziget része az országban az UNESCO bioszféra védelmi programjának, amely jelenleg a világ második legtisztább levegőjével büszkélkedhet.
Maarit mielőtt megalapította a céget Finnországban és Skóciában tanulta és tökéletesítette a szesz készítési tudományát.
Az Ösel Dry Gin észt rozs és kézzel szedett füvek és gyökerek lepárlásával készül a szigeten található lepárlóban. Illatos, sima, ugyanakkor rendkívül gazdag illatokban és ízekben.
Főbb összetevői az Öseli boróka, orgona, kankalin, kakukkfű, északi gyömbér, melyek igazi észt ízvilágot kölcsönöznek ennek a remek italnak.
Akár szobahőmérsékleten, akár hidegen enyhe tonic-kal fogyasztva is tökéletes választás.
A kép csak illusztráció, a termék eltérhet a képen látottól!