A bio gabonából készült semleges párlathoz vizet adnak, és hozzákeverik a lime-on kívül a többi botanikai anyagot. 16 órán át macerálódik, eközben a párlat átveszi a száraz növényi összetevők aromás ízét.
Másnap reggel egy nagy párolókosarat megtöltenek néhány kiló friss, bio lime-héjjal. A szesz és a növényi összetevők keverékét felmelegítik, és 9 óra alatt az edényből felszálló, a növényi összetevőkkel átitatott gőz áthalad a lime-héjon, aminek köszönhetően csodás citrusos csúcsjegyeket kap. A gőzt aztán visszasűrítik a szeszbe, elérve ezzel a gyümölcsös, fenyős, citrusos ízt, aromát. Végül a gint legalább két hétig pihentetik, mielőtt palackozzák.
Megjelenés: Kristálytiszta
Illat: Citrusos (főleg-lime-os), borókás
Íz: Citrusos, friss, autentikus; a borókának köszönhetően finoman olajos és fűszeres, amit a koriander és a bors melegsége erősít fel
Lecsengés: Hosszú, a borsos jegyek mellett a citrus érezhető a legtovább
Érdekesség: A márkanév az edinburgh-i Dr. James Lind előtt tiszteleg. Dr. Lind a 18. században élt, 1738-ban csatlakozott a Brit Királyi Haditengerészethez hajóorvosként, és 1747-ben ő volt az első, aki klinikai kísérletet végzett a skorbut kezelésével kapcsolatban. Megfigyelései alapján a citrusféléket (citrom, narancs) kapó betegek állapota mutatta a legjelentősebb javulást.