1930-ban a Botran család hozta létre a márkát, amit manapság a Licorera lepárló készít a Quetzaltenango régióban, ami az élővilágáról és az ősi kultúrájáról is híres. Guetamala Csendes óceánhoz közelebb eső részéről, San Andrés térségéből származik a cukornád, amit használnak ennek a különleges rumnak az elkészítéséhez.
A lepárló és a tárolóházakként szolgáló barlangok is 2300m magasságban találhatóak, ahol a hőmérséklet folyamatosan 18 és 28 fok között található. Az érlelés fehér tölgyfahordókban történik, melynek köszönhetik a rumok a telt és egyedülálló ízvilágukat.
Egy minden aspektusban prémiumnak számító rum!
Illat: Rendkívül komplex és összetett illat, a fűszeres, gyümölcsös csokoládé és a kávé harmóniájában.
Ízvilág: Az asztalt és trópusi gyümölcsök mellett, igazi karibi fűszeres ízvilágot hoz.
Lecsengés: Hosszú, melengető lecsengésével sokáig bevési magát az emlékezetünkbe.