A fenséges mélyvörös színben pompázó, magas minőségű vermut a vanília, a rebarbara, az olasz boróka, a narancs és a pirított fa aromáival hódít. Tökéletes Negronihoz és Manhattanhez egyaránt.
A Mancino Rosso Amaranto alapja a kiváló minőségű Trebbiano di Romagna bor, ehhez társul a 38-féle aromás gyógynövény infúziója. Olyan botanikai összetevők teszik felejthetetlenné az ízét, mint a vanília, a rebarbara, a borókabogyó, a mirha, a szegfűszeg, a fahéj és a narancshéj. Ahogy a többi Mancino vermut, a Rosso Amaranto is kimagasló ízélményt nyújt önmagában is.
Szárazabb, valamint kifejezetten erősebben jelen vannak benne a keresű üröm és gyógynövények jegyei, mint ahogy azt a legtöbb rosso vermuth-nál megszokhattuk.
A márkáról
Giancarlo Mancinót, a világszerte ismert bartendert az autentikus olasz ízek felkutatása iránti szenvedély vezette el egy kis családi lepárlóüzemhez az északnyugat-olaszországi Astiban, Piemont régióban.
A több mint 60 évvel ezelőtt, 1957-ben alapított lepárlóüzemben való munka inspirálta őt arra, hogy megalkossa saját vermutmárkáját a legkiválóbb helyi gyógynövények, botanikai anyagok és fűszerek felhasználásával.
Giancarlo úgy vélte, hogy a modern vermutokból hiányzik az vermutok aranykorának mélysége és karizmája. Arról álmodott, hogy visszahozza az 1900-as évek autentikus, klasszikus stílusban készült vermutjait, amelyek önmagukban és a koktélok összetevőjeként is tökéletesen működnek. Így születettek meg a Mancino vermutok, köztük a Rosso Amaranto is.
Megjelenés: mélyvörös, karamell színű árnyalatokkal
Illat: fakéreg és a finom fűszerek, mint a szegfűszeg, a fahéj és a szerecsendió hangsúlyosan megjelennek, kiegészülve a cédrus, a narancshéj és a réti virágok aromáival
Íz: szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, az üröm kesernyés jegyei, pikáns narancshéj, mazsola
Lecsengés: kesernyésen édes, virágos jegyekkel és kandírozott naranccsal