Tiszta, friss, extraszáraz, magas minőségű vermut a citromfű, a vadrózsa, a kardamom és a majoránna aromájával.
A Mancino Secco alapja a kiváló minőségű Trebbiano di Romagna bor, amelyhez 19 aromás gyógy- és fűszernövény – köztük a zsálya, a majoránna, a citromfű, a vadrózsa, a szerecsendió, az íriszgyökér és az oregánó – infúziója társul. A Mancino Secco a klasszikus vermutok világát idézi meg, amely önmagában is kimagasló ízélményt nyújt.
A márkáról
Giancarlo Mancinót, a világszerte ismert bartendert az autentikus olasz ízek felkutatása iránti szenvedély vezette el egy kis családi lepárlóüzemhez az északnyugat-olaszországi Astiban, Piemont régióban.
A több mint 60 évvel ezelőtt, 1957-ben alapított lepárlóüzemben való munka inspirálta őt arra, hogy megalkossa saját vermutmárkáját a legkiválóbb helyi gyógynövények, botanikai anyagok és fűszerek felhasználásával.
Giancarlo úgy vélte, hogy a modern vermutokból hiányzik az vermutok aranykorának mélysége és karizmája. Arról álmodott, hogy visszahozza az 1900-as évek autentikus, klasszikus stílusban készült vermutjait, amelyek önmagukban és a koktélok összetevőjeként is tökéletesen működnek. Így születettek meg a Mancino vermutok, köztük a Mancino Secco is.
Megjelenés: halvány szalmasárga sápadtzöld árnyalatokkal
Illat: Intenzíven gyógynövényes aromák; zsálya, majoránna, oregánó, szegfűszeg, fahéj, zöldalma, narancshéj
Íz: extraszáraz; gyógynövények száraz fehérbor, az üröm, a zsálya és oregánó kifejezetten hangsúlyos, miközben megjelenik a szerecsendió és a fahéj melengető aromája is
Lecsengés: Hosszan tartó citrusos, kesernyés íz, enyhe fűszerességgel