Illatos, minőségi édes pezsgő Olaszországból, ami elegáns és friss ízvilágával igazán felejthetetlen élményt nyújt minden pezsgőrajongónak.
A Piemont meredek és napsütötte dombjain termő illatos Moscato Bianco szőlőből készül a híres Martini Asti pezsgő. Friss és elegáns ízvilágában először az őszibarack és az édes vadzsálya jegyei jelennek meg, majd a körte és az ananász aromája kényezteti az ízlelőbimbókat.
Fogyasztási javaslat: egyszerűen öntsd egy lehűtött borospohárba, és máris fogyaszthatod. Ha egy könnyed aperitifet szeretnél, akkor tegyél bele néhány jégkockát.
Gyümölcsös és krémes desszertek mellé egyenesen tökéletes. Amennyiben csak némi gyümölcsöt kínálnál mellé, akkor szívből ajánljuk az érett sárga- vagy őszibarackot!
Az astiról
Olaszország két leghíresebb habzóbor-típusa a prosecco és az asti. Az asti-módszer a piemonti régió Asti városa után kapta a nevét, itt készítettek először ilyen habzóbort. Különlegessége az előállításának módjában rejlik: az asti-spumante pezsgők alapja ugyanis nem kész pezsgő-alapbor, hanem must, ennek cukortartalmából képezi az élesztő a szén-dioxidot.
Megjelenés: halvány aranyszín
Illat: kellemesen gyümölcsös
Íz: friss, elegáns; őszibarack, vadzsálya, ananász, bodzavirág