A torinói Martini cég híres a vermutjairól: Rosso, Bianco és Extra Dry. Ezen kívül nagyon finom, igazán magas minőségű Proseccót is készítenek, ami tökéletes választás különleges alkalmakra.
Ennek a Proseccónak az alapja az aromás Glera szőlő, ami a Fruili és Veneto régióban terem Észak-Olaszországban. A Martini szakemberei Chardonnay-val és Pinot Noir-ral keverték a Glerát, így alkották meg ezt a friss, élénk, egészen enyhén édes Proseccót.
Ízvilága rendkívül fgyümölcsös, virágos, némi édes süteményes jegyekkel kiegészítve. Finoman édes, kellemesen pezsgő, ahogy mondani szokták: itatja magát.
A legideálisabb, ha hűtött fehérboros pohárban kínálod, hogy az ízek kibontakozhassanak, de néhány jégkockával könnyű aperitifként is igazán üdítő. Ha mégis keverni szeretnéd, próbáld ki baracklével egy Belliniben, vagy készíts belőle Martini Royalt Bianco vermuttal
Illat: friss, virágos, gyümölcsös (alma, körte, banán, mandarin), sőt, a kakukkfű jellegzetes aromáját is érezni
Íz: száraz, ropogós, hangsúlyosan gyümölcsös
Lecsengés: szépen kiegyensúlyozott, harmonikus