Mit kell tudni a Del Maguey márkáról?
1995-ben alapította a márkát Ron Cooper aki egy nagy mezcal rajongó és művész volt. Nagyon jó kapcsolatot ápolt a Zapotec indiánokkal, akik ennek következtében megtanították neki az ősi eljárásokat és a tudást. Ennek az ötletén elindulva, kihasználva a teljesen különböző mikroklímát alkotta meg a sorozatot, mely a legkülönbözőbb ízeket vonultatja fel. Mindegyik név egy falut jelöl a márka esetében, ahol az eredeti gyártó egy családi vállalkozás, vagyis Ő összefogja ezeket a különböző termékek egy igazán különleges és egyedi márkává.
A Vida, vagyis az alap kiadása a márkának!
Oaxaca megyében, San Luis Del Rio faluban készül ez a termék, Paciano Cruz Nolasco termelő által. Valles Centrales régióban, 7-8 évig 900m tengerszint felletti magasságon termesztett agavékból készül. 3-8 napig történik a pörkölés, majd 6-8 nap az erjesztési idő, amivel dolgoznak. Így kapják meg az illatában pirított agavé, méz és vaníliás jegyekkel dúsan átszőtt, enyhén füstös, földes jegyeket. Ízében rendkívül komplex, jó savak, földes, de mégis mézes agavé ízek és gyümölcsös (banán, mandarin) jegyek keverednek. A feketeborsos, enyhe füstösség már csak hab a tortán, ami szintén jellemzi az italt.