Figyelemre méltó, hogy 2020 cégén piacra dobták a Mezcal Don Ramon-t. A mezcal inkább egy kézműves párlat, amit főleg kisebb tételben készítenek, hagyományos módon a mexikói családok.
Nagy változások voltak az utóbbi években, mivel egyre több ember, főleg bármixerek, felfigyeltek a mezcalban rejlő lehetőségekre. Az érdekesség az, hogy a cég a salmina agavét választotta alapanyagként, ami ritka a mezcaloknál.
Az üveg is figyelemre méltó, melynek a kupakján egy ezüst leopárdfej található, ami a Maya mitológia meghatározó alakja.
Illatra a mezcal nagyon gyógynövényes és földies. A kezdeti földesség határozza meg a mezcal füstösségét, amit a menta és a citrom illata egyensúlyos. Ha becsukott szemmel illatoznád, akkor azt hinnéd, hogy egy finom skót vagy egy kevésbé tőzeges Islay whisky van előtted. Talán több lepárlónak is ki kellene próbálni a salmiana agavet?
Az ízvilága sem okoz csalódás, mivel nagyon összetett és kielégítő. A földiesség és a füst mellett a vanília édessége és a meglepő menta jegyek teszik igazán különlegessé. A lecsengésében van egy kis feketebors.