Erről a mezcalról
A Nucano Anejo egy grand reserve mezcal, amelyet 3-5 évig érlenek fehér tölgyfahordókban. A hordóban töltött hosszú idő lehetővé teszi, hogy a mezcal kivételesen simává és édessé váljon, kiemelve a fából a sok jegyet. A legtöbb anejo mezcal csak 12-14 hónapig érlelődik fahordóban, így ez egy teljesen egyedülálló mezcal a piacon. Gazdag, sötét színe a cseresznye, vanília, áfonya, kávé és étcsokoládé élénk jegyeit mutatja. A szájban testes, bársonyos.
Nucano Mezcal
A Mezcal Nucano egy kézműves mezcal, amelyet az oaxacai San Dionisio Ocotepec régióban állítanak elő. Gyártmányaik mindig korlátozottak a kézműves gyártás biztosítása érdekében, és egy 5. generációs mezcalero készíti őket, aki segít a régi világ mezcalgyártásának modern időkbe hozásában. Készítenek egy Anejo-t, Reposado-t és több Joven mezcal-t, amelyek különböző ezüst agavéval rendelkeznek. Ezek teljes egészében Oaxacan tulajdonában vannak és üzemeltetik.