A történet a Michter’s esetében egészen a polgárháború előtti időkre nyúlik vissza és ezzel bizony kiérdemelte az USA legöregebb lepárlójának a címét. 1753-ban alapították Pennsylvania államban és bizony annyira híres volt már akkoriban is a rozs whiskyéről, hogy a Függetlenségi háborúban a katonák is rendszeres vásárlói voltak a lepárlónak.
Természetesen a szesztilalom évei ezt a lepárlót sem kímélték és nevet is többször váltott (Bomberger’s, Shenk’s) mire 1950 körül végül a Michter’s név mellett tette le a voksát. Bár az eredete Pennsylvania-hoz köti a mennyiségi gyártás jelenleg Kentuckyban, Louisville-ben történik. Ugyanakkor a múltról sem feledkeznek el egy pillanatra sem, ezért látható minden palackon a *US 1* felirat.
A legjobb minőségű amerikai kukoricából készítik és ezt a kiadást bizony nem csak első töltésű hordóban érlelik, hanem használt bourbon hordóban is, így még komplexé téve az ízvilágát.