Kézzel készül, mesterséges aromák, színezékek és hozzáadott cukor nélkül. A hagyományos módszerekhez képest alacsonyabb hőmérsékleten történik a lepárlás, hogy a lehető legjobban megőrizzék az összetevők aromáját. A világ egyik legjobbjaként számontartott Pancalieri menta a lepárlóüzem környékén terem, így a kézzel válogatott olasz boróka és a Pancalieri menta a Mintis Gin termékek fő botanikai anyagai, innen ered a név is.
A lepárlóüzem (Torino Distillati) az olaszországi Moncalieriben található, Carlo Vergnano és felesége, Piera, valamint lányuk, Rita vezeti. Lepárlómesterük, Denis Muni több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok készítésében.
Megjelenés: tiszta, halvány narancs
Illat: friss, gyümölcsös
Íz: boróka, menta, klementin, citromhéj
Lecsengés: hosszú