Kézzel készül, mesterséges aromák, színezékek és hozzáadott cukor nélkül. A hagyományos módszerekhez képest alacsonyabb hőmérsékleten történik a lepárlása, hogy a lehető legjobban megőrizzék az összetevők aromáját. A világ egyik legjobbjaként számontartott Pancalieri menta a lepárlóüzem környékén terem, így a kézzel válogatott toszkán borókabogyó és a Pancalieri menta a Mintis Gin termékek fő botanikai anyagai, innen ered a név, valamint az üveg díszítése is. A két fő összetevő mellett a jellegzetes íz és illat érdekében olyan további botanikai anyagokat használnak, mint például a koriander, a zsálya, a rózsaszirom, a narancs- és citromhéj vagy a málna.
A lepárlóüzem (Torino Distillati) az olaszországi Moncalieriben található, Carlo Vergnano és felesége, Piera, valamint lányuk, Rita vezeti. Lepárlómesterük, Denis Muni több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok készítésében.
Megjelenés: Kristálytiszta
Illat: Citrusos, gyümölcsös, friss, borókás
Íz: Boróka, lime, citromlé, menta, gyógynövények
Lecsengés: Hosszú, száraz, borókás