Leírás
A világ egyik legjobbjaként számontartott Pancalieri menta a lepárlóüzem környékén terem. A kézzel válogatott toszkán borókabogyó és a Pancalieri menta a Mintis Gin termékek fő botanikai anyagai, innen ered a név, valamint az üveg díszítése is. A két fő összetevő mellett a jellegzetes íz és illat érdekében olyan további botanikai anyagokat használnak, mint például a koriander, a zsálya, a rózsaszirom, a narancs- és citromhéj vagy a málna.
Kézzel készül, mesterséges aromák, színezékek és hozzáadott cukor nélkül. A hagyományos módszerekhez képest alacsonyabb hőmérsékleten történik a lepárlása, hogy a lehető legjobban megőrizzék az összetevők aromáját.
A lepárlóüzem (Torino Distillati) az olaszországi Moncalieriben található, Carlo Vergnano és felesége, Piera, valamint lányuk, Rita vezeti. Lepárlómesterük, Denis Muni több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok készítésében.
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
citrusos, gyümölcsös, friss, borókás
Íz
boróka, lime, citromlé, menta, gyógynövények
Lecsengés
hosszú, száraz, borókás