A Monkey 47 Sloe Gin 47 tökéletes összetevője közül ezúttal a kökény áll a középpontban. Amint a kökényt leszüretelik az első zúzmarás, fagyos napokat követően, gondosan átmossák őket mielőtt beáztatják a természetesen 47% alkoholfokú London Dry gin párlatba. Alapos átkeverést követően négy hétig pihentetik, áztatják, ameddig az egész le nem ülepszik az üst aljára. Ezt követően kicsit meg is préselik, hogy az extra folyadékot is kivonják az üledékből, vigyázva arra, hogy a bogyókat ne roncsolják össze túlságosan. A kinyert folyadékot még meg is szűrik párszor, mielőtt visszaöntik az üstbe. Ezt követően felöntik kristály tiszta vízzel, hogy az alkoholtartalma lecsökkenjen 29%-ra. Végül már csak 6 hosszú hétnek kell eltelnie, hogy a Monkey 47 Sloe Gin készen álljon a fogyasztásra.
Az ital színe rubin vörös és elképesztő erdeigyümölcsös jegyeket vonultat fel mind ízében, mind illatában.
A kép csak illusztráció, a termék eltérhet a képen látottól!