2012-ben indította útjára a Nikka a Coffey Grain nevű whiskyjét, amely hamar nagy siker lett Európában. A kezdeti 0,5 literes kiszerelést a Taketsuru Non Age és Nikka Coffey Malt whiskykkel harmonizálva mostantól 7 decis verzióban válik elérhetővé.
A Nikka ezen kiadása abszolút különlegesség a minőségi whiskypiacon. Single grain , azaz egy lepárlóban készülő, különböző gabonák felhasználásával készülő whiskyt ugyanis egészen ritkán szoktak megjelentetni. A Nikka most azonban egy olyan párlattal rukkolt elő, amelyet a Miyagikyo nevű lepárlójában, ún. Coffey-féle üstökön desztilláltak. Ezek a berendezések a malátawhiskyk főzéséhez használt kisüsti módszerrel szemben - folyamatos lepárlást tesznek lehetővé. Két ilyen, még 1963-ban Skóciából beszerzett oszlopüstben desztillálták le azokat az italokat, amelyekből aztán ezt a csodálatos italt, - a Nikka blendjeinek egyik fő alkotóelemét megalkották.
A Nikka jóvoltából, a whiskyrajongók körében sokszor ismeretlen és kissé lesajnált grain whisky, most egy új és meglepő oldaláról mutatkozik meg. A magas kukoricawhisky aránynak köszönhetően egy egészen kerek, büszke, és intenzív jegyekben gazdag italt ismerhetünk meg.
Illat:Friss és csábító. Érett barack, cseresznye és egzotikus gyümölcsök kavalkádja. A vérnarancs és a citrom aromája lassan-lassan utat enged a gyengéd virágos jegyeknek. Némi levegőztetés után tésztás, kókuszos, bourbon vaníliás illatok jelennek meg, a háttér.
Íz:Lédús, kellemes, a sokat ígérő illat beváltja a hozzá fűzött reményeket. Intenzív és érett gyümölcsösség, rumos hatások (banán), és karamell. A komplexitást tovább fokozzák a nyomokban tapasztalható likőrös és csillagánizsos hullámok. A barack nektár uralta gyümölcsösség krémes jegyekben olvad szét. Mindenütt jelen van a túláradó frissesség.
Lecsengés:Barack és vaníliás bourbon. Kellemes és könnyed kesernyés ízzel búcsúzik.