Ez a whisky a Nikka, Taketsuru néven futó pure malt sorozatának tagja. Masataka Taketsuru volt a Nikka cég megalapítója és emellett a Japán whisky atyja. Skóciában tanulta meg a whisky készítés művészetét és vitte magával Japánba. Ez a sorozat róla kapta a nevét és az Ő emléke előtt tiszteleg.
A Nikka cégnek két lepárlója van Japánban. Olyan egyszerű oknál fogva, hogy az első, amit Taketsuru úr alapított a Yoichi volt, ami nagyon hasonlított a Skót ízvilágra. Azon egyszerű oknál fogva, hogy olyan helyet keresett, ahol hasonló ízeket tud elkészíteni, mint amit Skóciában megismert. A másik lepárló jóval délebbre található. A Miyagikyo lepárló a másik szigeten található és jóval gyümölcsösebb és könnyedebb párlatokat ad, mint északi testvére. Ennek a kettőnek a kombinációjából született meg ez a tétel.
Ez a kiadás már sokadik a sorban és mivel Japán folyamatos maláta hiánnyal küzd, így folyamatosan szüneteltetik ezen kiadásokat. Érdemes lecsapni rá, mert ki tudja mikor lesz újra szünet a gyártásban.
A Taketsuru sorozatban egyébként idősebb tételek is találhatóak, mely igazi ritkaságnak számítanak. Nálunk a 21 éves kiadás van a portfólióban. ITT tudjátok megnézni ezt a ritka és különleges kiadást.
Illat: Erőteljes friss, gyümölcsös aroma. Gazdag és édes jegyek jellemzik, mely rendkívüli izgalmakat tartogat a kortyra.
Ízvilág: A gyümölcsök itt is megjelennek, már a korty elején. A maláta és az krémes jegyek is megjelennek, valamint a háttérben nagyon minimálisan földesség figyelhető meg.
Lecsengés: Közepesen hosszú, intenzív lecsengés. Kellemesen melengető ízek.