Újpesten járunk a régi gyapotgyár területén. Nem messze egy Spar és egy Lidl is található, szintén a közelben a kerületi tűzoltóparancsnokság, szóval egyáltalán nem kirívó a környezet. De nem is ez a lényeg, hanem ami belül található. Amellett, hogy Magyarország első gin lepárlóját rejti az épület, egy art deco stílusú bár is helyet kapott annak érdekében, hogy a legautentikusabb körítéssel kóstolhassuk ezt a különlegességet.
2018-ban alakult meg az Első Magyar Ginmanufaktúra annak érdekében, hogy a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával elkészítsék az első igazi magyar gint. Dámosy Bálint volt, aki megálmodta és létrehozta a saját álmát. A család már 100 évvel ezelőtt is az Operaház közvetlen közelében lakott, így a névválasztás is ezt adja vissza és a címke kialakítását is ez inspirálta.
A gin fűszerezésében az angelikagyökér, koriandermag, grapefruithéj, levendula és citromfű csak a fele annak 11 fűszernek, ami alkotja ezt a csodálatos párlatot. És van a plusz egy, a pont az i-re vagy a hab a tartán. Ez pedig a MÁK. Ez a titkos összetevő, ami elképesztően magyar. A mák fogyasztásában világelső kishazánk, hiszen a mákos tészta/bejgli/guba és még egy sor édes sütemény alkotó eleme.
Amellett, hogy Magyarország szívét meghódította és rengeteg bárban helyet kapott már, a világ különböző részein is díjakkal és elismerésekkel illették.
Érdemes tudni, hogy a kezdeti gin megalkotása után, most már vodkát és hordó érlelt gint is készítenek. Mindegyiket érdemes megkóstolni, hiszen az izgalom és a különlegesség garantált.
Illat: Nagyon könnyed, igazán elegáns. Fűszeres, de nagyon letisztult, a mák pedig különleges huncutságot csempész az italba.
Ízvilág: Citrusok, boróka és szépséges fűszerek ízkavalkádja.
Lecsengés: Hosszú és kellemes, a polcon, a pohárban és a szájunkban is maradandó élményt nyújt.