A Transcontinental Rum Line a La Maison du Whisky 2016-ban indított sorozata, amelyben különleges minőségű, válogatott rumok kerülnek palackozásra kis szériákban. Az új világ (Amerikai kontinens, Ausztrália) és az öreg kontinens (Európa) közötti rumszállítás inspirálta. A rumokat, előállításának kezdete óta tengerészeti, gazdasági és műszaki szempontok miatt mindig Európába szállították palackozásra.
Tengerészeti, mert lehetővé tette a kizárólagos vízfogyasztás elkerülését a hosszú transzatlanti áthajózások során.
Gazdaságos, mivel az "angel's share" Európában (az alacsonyabb hőmérséklet és páratartalomnak hála) kevesebb, így kisebb a veszteség és a rum is krémesebbé válik.
Technikai szempontból azért, mert a cognac régió,- és a skót whisky lepárlómesterek "know-how"-ja, valamint a hordók sokfélesége lehetővé tette egyedi palackozások létrehozását.
A Transcontinental sorozat rumjai egyaránt érlelődtek eredeti készítési helyükön trópusi éghajlati övön, és Európában kontinentális éghajlati övön. Így két különböző hőmérsékleti viszonyok között, két eltérő érési minőséget tudtak elérni. Igazán izgalmas és egyedülálló sorozat!