A története a lepárlónak a közelmúltba, egészen pontosan 2004-re nyúlik vissza, amikor is néhány helyi whiskyrajongó lakos megalapította. A cél mindig is az volt, hogy olyan híres és kiemelkedő párlatokat készítsenek, mint a híres, kelta ékszerekhez felhasznált walesi arany.
Nem is kell csalódnunk, hiszen minden kiadásuk igazán kiemelkedő és különleges. A hordóhasználatra nagyon figyelnek, így először ex-bourbon hordókban pihen a párlat (leginkább Evan Willims és Jack Daniel’s), majd különféle utóérleléseknek hatására nyerik el végső aromájukat!
A madeira hordó áldásos hatásának köszönhetően izgalmas gyümölcsös, édeskés aromákat kapunk és nagyon komplex és összetett ízvilágot.
Illat: Fűszerek citrusok, maláta és krémesség. Mindez tökéletes harmóniában.
Ízvilág: Kellemesen könnyed, friss és enyhén édeskés. Aszalt gyümölcsök és malátás jegyek mutatják meg a szépségét.
Lecsengés: Közepesen hosszú, picit fás, de összességében nagyon kellemes.