A története a lepárlónak a közelmúltba, egészen pontosan 2004-re nyúlik vissza, amikor is néhány helyi whiskyrajongó lakos megalapította. A cél mindig is az volt, hogy olyan híres és kiemelkedő párlatokat készítsenek, mint a híres, kelta ékszerekhez felhasznált walesi arany.
Nem is kell csalódnunk, hiszen minden kiadásuk igazán kiemelkedő és különleges. A hordóhasználatra nagyon figyelnek, így először ex-bourbon hordókban pihen a párlat (leginkább Evan Willims és Jack Daniel’s), majd különféle utóérleléseknek hatására nyerik el végső aromájukat!
A madeira hordó miatt igazán testes, elképesztő mennyiségű gyümölcsökkel! Igazi prémium tétel, ami minden kóstolóját boldoggá teszi.
Illat: Fűszerek, mazsola, aszalt gyümölcsök és krémes karamell. Friss és nagyon jól áll neki.
Ízvilág: Trópusi gyümölcsök, frissesség és egy tökéletes édes-száraz balansz fedezhető fel.
Lecsengés: Mazsola és vanília kíséri végig.