A története a lepárlónak a közelmúltba, egészen pontosan 2004-re nyúlik vissza, amikor is néhány helyi whiskyrajongó lakos megalapította. A cél mindig is az volt, hogy olyan híres és kiemelkedő párlatokat készítsenek, mint a híres, kelta ékszerekhez felhasznált walesi arany.
Nem is kell csalódnunk, hiszen minden kiadásuk igazán kiemelkedő és különleges. A hordóhasználatra nagyon figyelnek, így először ex-bourbon hordókban pihen a párlat (leginkább Evan Willims és Jack Daniel’s), majd különféle utóérleléseknek hatására nyerik el végső aromájukat!
Van egy érdekes folyamat melynek a folyamán felújítanak hordókat. Ennek következtében frissebben és erőteljesebben tudják a hordó dongáiba mélyen beivódott ízjegyeket belecsempészni az érlelés alatt a párlatba.
Illat: Nagyon friss, igazán misztikus. Citrusok keverednek az alma, körte és trópusi gyümölcsök illatával.
Ízvilág: Domináns édesség mellett, egy fanyar gyümölcsös ízvilág is megjelenik, ami igazán üdítővé teszi a fogyasztását.
Lecsengés: Relatíve gyorsan elillan, de hagy egy emléket a szájunkban ami egy újabb kortyért kiállt ebből a könnyen fogyasztható tételből.