A története a lepárlónak a közelmúltba, egészen pontosan 2004-re nyúlik vissza, amikor is néhány helyi whiskyrajongó lakos megalapította. A cél mindig is az volt, hogy olyan híres és kiemelkedő párlatokat készítsenek, mint a híres, kelta ékszerekhez felhasznált walesi arany.
Nem is kell csalódnunk, hiszen minden kiadásuk igazán kiemelkedő és különleges. A hordóhasználatra nagyon figyelnek, így először ex-bourbon hordókban pihen a párlat (leginkább Evan Willims és Jack Daniel’s), majd különféle utóérleléseknek hatására nyerik el végső aromájukat!
Jelen esetben egy használt füstös quarter-cask (azaz olyan 48-62L-es hordóban) történt az említett utóérlelés. Ettől az ital egy különleges, enyhén füstös karaktert kap.
Kimondottan ajánljuk azoknak, akik csak ismerkednek a füstös whisky ízvilágával.
Illat: Enyhe füst rögtön megjelenik, de a sós tengeri levegő és a meleg krémesség is fellelhető.
Ízvilág: Egy intenzív édes ízvilággal indít, majd a gyümölcsök és az enyhe füstös, gyógyszeres ízvilág is megjelenik.
Lecsengés: Enyhe kesernyés ízvilág, de hosszan megtartja frissességét a szánkban.