Ha pink gin, akkor Puerto de Indias! A márka szamócás prémium ginje Spanyolországban piacvezető a saját szegmensében, nem véletlenül: friss eperből desztillálják egy egyedi lepárlási folyamat során (ez volt az első olyan gin a világon, amely friss eper lepárlásával készült).
A sikertörténet egy testvérpárral indult, akik úgy döntöttek, hogy megvásárolják Andalúzia egyik legrégebbi lepárlóüzemét, a Sevillától nem messze található, bezárás előtt álló Los Alcores de Carmonát. A fivérek ekkor még nem is sejtették, hogy egy igazi legendát fognak majd megalkotni…
A márkanév, vagyis a Puerto de Indias Sevilla 16. századi nevére utal, a település akkoriban az Amerikával folytatott kereskedelem egyik fő központjának számított. A palack formája és a palackon lévő medál pedig pedig a Torre del Orót (Aranytorony), Sevilla egyik legikonikusabb műemlékét idézi meg.
A boróka és az eper jegyeit ötvöző, vibrálóan gyümölcsös spanyol gin nagyon könnyű és kellemesen édes, így tökéletes nyári italnak számít.
Ha G&T-ként szeretnéd fogyasztani, akkor kínáld friss eperszemekkel, így még inkább kiemelheted a szamócás aromát. De koktélokhoz is remek választás, próbáld ki a Tom collinshoz vagy a Negronihoz.
Megjelenés: egészen halvány lazacszín
Illat:hangsúlyosan epres
Íz: élénk, vibráló, a boróka borsosságát az eper kerek és édes jegyei lágyítják; a háttérben visszafogott citrusos íz jelenik meg
Lecsengés: Hhosszú, egyszerre sima és friss, epres és lime-os jegyekkel