Ha a Malacca eredetét keressük, egészen 1839-ig kell visszautaznunk az időben: ekkor készítette el ugyanis Charles Tanqueray a Malajziából származó botanikai anyagok felhasználásával megbolondított, fűszeres ginjét. Ezt a receptúrát később megtalálták Charles jegyzetfüzetében, és inspirációként használták a Malacca gin megalkotásához. Nevét a malajziai Malacca városról kapta.
A borsszemek, a rózsaszirom, a szegfűszeg és kardamom, valamint a Tanqueray London Dry négy alap botanikai összetevőjének összhangja adja a Malacca rendkívül összetett és finom fűszeres lecsengéssel rendelkező ízprofilját. Ennek köszönhetően ideális gin a kísérletezéshez, és tökéletesen alkalmas arra is, hogy a G&T-nak fűszeres csavart adjon.
Fogyaszd prémium tonikkal, díszítsd rózsabors szemekkel és friss mentával!
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
virágos, citrusos, fűszeres; első sorban a grépfrút és a rózsa, a bors és a szerecsendió, valamint természetesen a boróka dominál
Íz
először hangsúlyosan fűszeres, kellemes édességgel kiegészülve, majd kibomlik a citrusos ízvilág, majd a virágos jegyek és a boróka következik
Lecsengés
dominánsan fűszeres