Tenjaku whiskey a Yamanashi prefektúrában, a Kofu-medence keleti részén található Fuefuki városában készül. Ez a magas hegycsúcsok által körülvett termékeny földterület Japán legjobb őszibarack- és szőlőtermő vidékének számít, nem beszélve a zöldellő erdőkről, gyönyörű gyümölcsösökről, forró forrásokról és kristálytiszta vizű patakokról…
A Tenjaku kellemesen tiszta, lágy ízzel rendelkezik. A feldolgozatlan whisky-k és természetes, szűrt forrásvíz tökéletes keveréke adja azt a jellegzetes ízvilágot, amit a Tenjaku lepárlómestere, Kenji Watanabe megálmodott.
A 86%-ban kukoricából és 14%-ban árpából álló cefréből készülő whisky-t dupla rézüstben desztillálják, és a világ egyik legtisztább vizét használják hozzá, amely a Misaka-hegységből származik, 250 méterre a felszín alól (innen nyerik a legmagasabb minőségű szakékhoz is a vizet). Végül a Tenjaku whiskey Kentucky bourbon hordókban érlelődik, ami gazdag, testes malátaízt biztosít számára, pont a megfelelő mértékben.
Megjelenés: világos borostyánszín
Illat: kellemesen füstös, finoman édes, körtés, szárított gyümölcsös
Íz: ropogós, enyhe, jól lekerekített, lágy
Lecsengés: hosszú, enyhén fűszeres, finoman tölgyes és édes